EGEP Projesi Kapsamında Web 2.0 Aracı: Quizizz

Quizizz web 2.0 uygulaması bilgisayar, tablet ve mobil cihazlarda kullanılabilen ve derslerimizin değerlendirme aşamasında kullanabileceğimiz eğlenceli ve çocukları yarışma havasına sokan bir web 2.0 uygulamasıdır.

Quizizz aracı dersi eğlenceli öğrenmeyi sağladığı için dersin verimliliğini artıran bir web 2.0 uygulamasıdır.

Quizizz uygulamasıyla hazırlamış olduğunuz anket, quiz veya yarışmayı öğretmen portalından başlattıktan sonra sistemin vermiş olduğu şifre ile öğrenciler kendi cihazlarıyla sisteme bağlanıp sorulara cevap verebilirler.

Ayrıca Quizizz sisteminin içersinde bulunan hazır capslere metin ekleyerek her sorununu sonuna eğlenceli şekilde dönüt vermeniz de mümkün.

Quizizz web 2.0 aracında yarışma veya testin puanlamasında hem doğru cevap vermelerine hem de hızlı cevap vermelerine göre puanlaması yapılır.

Quizizz web 2.0 aracının kullanabilmek için öğrencilerin sisteme üye olmasına gerek yoktur sadece öğretmenin kayıt olması yeterlidir.

Okulumuzda inovasyon çalışmaları kapsamında Quizizz uygulamasını Türkçe öğretmenimiz Fatih Öztürk derslerinde aktif bir şekilde kullanmaktadır.

Kendisine teşekkür ederiz.

Yayın: 28.03.2023 - Güncelleme: 25.05.2023 09:58 - Görüntülenme: 136