Matematiğin Ayak İzleri

Okulumuz öğretmenlerinden Nilgün AKBULUT’un yürüttüğü Matematiğin Ayak İzleri adlı etwennıng projesi 8 ülke 21 öğretmen ile çalışmalarına başlamıştır. Öğrencilerimizin yoğun katılımıyla devam eden çalışmalarımız matematiği keşfetme ve bilgi teknolojileri kullanarak yeni öğrenme metotlarını deneme fırsatı vermiştir. Bu proje, farklı kültürlerin matematikle olan ilişkisini derinlemesine araştırıyor. Hangi kültürde olursak olalım, matematik bizim ortak dili ve kültürel bağlantımızdır. Bu etkileyici proje, matematiğin dünya çapındaki kullanım alanlarına ışık tutuyor.

Geleneksel matematikten modern uygulamalara, matematiğin evrenselliği ve kültürler arası etkileşimi keşfetmek için bu projemizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz.  Sanat, mimari, müzik ve daha birçok alanda matematiğin izlerini sürerek, farklı kültürlerin matematikle olan ilişkisini daha yakından gözlemleyebilirsiniz. Farklı bakış açıları ve düşünme biçimleriyle, matematiğin evrenselliğini ve kültürler arası bağları daha derinlemesine anlama fırsatı sunuyor.

Yayın: 22.11.2023 - Güncelleme: 22.11.2023 10:55 - Görüntülenme: 64