Mrt

Değerlerimle Yaşıyorum Projesi kapsamında bu hafta konumuz zaman yönetimi konuğumuz Vaiz Feyzullah SATILMIŞ Hocamızdı. Öğrencilerimiz konuyla alakalı sorularını sorarak katılım sağladılar. Vaiz hocamıza ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Arap alfabesine birkaç harf ilave edilerek oluşturulan Osmanlı alfabesini Türkler, bin yıla yakın kullanarak bir medeniyet dili haline getirdi. Atalarımız bu alfabeyle 45 bin eser ve koca bir divan edebiyatı oluşturdu. Çocukları Osmanlıcanın varlığından haberdar etmek, onlarda merak uyandırmak, Osmanlı alfabesini öğretmek amacıyla okulumuzda 7. Sınıf öğrencilerine çevrim içi Osmanlıca derslerine başladık. EGEP projesi kapsamında planlanan eğitimleri Türkçe Öğretmenimiz Ufuk AKSU yürütmektedir.

Mrt

Mesajım Var Öğretmenim okuma projesinde öğrencilerimiz okudukları kitapları anlatarak anlatımlarını koordinatör öğretmen Fatih ÖZTÜRK'e sesli mesaj yoluyla gönderiyor. Bu şekilde öğrencilere okuma alışkanlığı,okuduğunu anlama ve ifade etme becerileri kazandırılıyor.

Mrt

Rehber Öğretmenimiz Cansu GÜLER tarafından öğrencilerde verimli ders çalışma alışkanlığı ile alakalı şemaları görmek adına renkli kağıtlara ders çalışma konusunda DOĞRU ve YANLIŞ cümleler yazılmış ve sınıftaki öğrencilere dağıtılmıştır. Öğrenciler kendisine gelen kağıtlarda doğru veya yanlış olduğunu düşündüğü cümleleri tahtadaki DOĞRU/YANLIŞ bölümlerinin altına asmışlardır. Sonrasında bununla alakalı dönütler sağlanmışve konuyla ilgili eğitici videolar izlettirilmiştir.

Şbt

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol ile yürütülen Değerlerimle Yaşıyorum projesi kapsamında İlçe Vaizimiz Erdoğan TUNA hocamız öğrencilerimizle buluştu. İman, inanç ve yaradılış gibi konuların ele alındığı programda öğrencilerimiz merak ettikleri konuları hocamıza sordular. Erdoğan Hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

8. Sınıf öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz motivasyon günlerimizde bu hafta sinema etkinliği vardı. Organizasyonda emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

Okul Psikolojik Danışmanımız Cansu GÜLER tarafından Kadına şiddetin sebepleri, yaygınlığı, kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, mücadele konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar ve bu mücadelede erkeklerin rolü ve önemi hususunda öğretmenlere bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Şbt

Okul Psikolojik Danışmanımız Cansu GÜLER tarafından Şiddet ve akran zorbalığının sebepleri, şiddet ve akran zorbalığına maruz kalan/ şiddet ve zorbalık gösteren çocuklarda görülen tepkiler ve anne babaların yapabilecekleri konusunda velilere bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Şbt

Öğrencilerimize motivasyon amacıyla, daha önce okulumuzdan mezun olmuş ve şu anda üniversite okumakta olan mezunlarımızla 8. sınıf öğrencilerimizi buluşturuyoruz. 8. Sınıf öğrencilerimiz merak ettiklerini mezun öğrencilerimize soruyor ve onlardan ilham alıyor. Mezunlarımız 8. sınıf öğrencilerimize yeni bakış açıları kazandırmak amacıyla okudukları bölümlerin güzelliklerinden bahsediyor. Projenin koordinatörümüz Güngör KANIK hocamıza ve Okul Psikolojik Danışmanımız Cansu GÜLER'e teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumayı sevdirmek amacıyla istedikleri kitabı istedikleri saatte ve yerde okumalarını teşvik ediyoruz. Proje koordinatörümüz Türkçe Öğretmenimz Fatih ÖZTÜRK'ün bu kitaplardan öğrencilere küçük sınavlar yapmasıyla anlayarak okuma hedefini de gerçekleştiriyoruz.

Şbt

ÜLKEMİN GELECEĞİ İÇİN BİR FİKRİM VAR PROJESİ ÖĞRENCİLERİYLE PADLET EĞİTİM WEBİNARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ VE ÖĞRENCİLERİMİZ PADLET UYGULAMASIYLA OCAK AYI ÇALIŞMA PANOSUNU HAZIRLADI.

THE PADLET EDUCATIONAL WEBINAR WAS HELD WITH THE STUDENTS OF THE PROJECT I HAVE AN IMAGINE FOR MY COUNTRY'S FUTURE AND OUR STUDENTS PREPARED THE JANUARY WORKBOOK WITH THE PADLET APPLICATION.

Ock

Rehber ogretmenimiz Cansu GÜLER tarafından Velilerimize "Okul Başarısında Velinin Rolü" Semineri verildi.

Ock

Gediz Devlet Hastanesi eğitim birimi psikologları Ahmet Varham ve Havvanur Ataoğlu okulumuz 8. Sınıf öğrencilerine sınav kaygısı, stres yönetimi,psikolojik sağlamlık konularında bilgilendirme semineri verdi.

Ara

Gediz Devlet Hastanesi Diyetisyeni Zeynep DEMİRCAN tarafından öğrencilerimize "Çocukluk Çağında Diyabet ve Dengeli Beslenme" eğitimi verildi

Kas

Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmenler Günü organizasyonları kapsamında düzenlenen Öğretmenler arası voleybol turnuvasında okul takımımız 4. olmuştur. Emek veren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.